Ravintolapalveluissa ruoan alkuperä ja turvallisuus ovat korostuneet erityisesti koronapandemian aikana ja ovat tärkeitä tekijöitä kuluttajien tehdessä ostopäätöksiä.
Atrian Kantarilla teettämän kyselyn mukaan kuluttajien luottamus suomalaisia elintarvikkeita ja niiden laatua kohtaan on noussut, kun vastaavasti luottamus tuontielintarvikkeiden laatua kohtaan on heikentynyt. Ravintolassa tai kaupassa käyntejä on epidemian aikana vähennetty, mikä näkyy lisääntyneinä ruoka-annosten kotiin tilauksina.
Ravintolaruoan kotiin tilaajat haluavat kuitenkin olla varmoja ruoan laadusta ja hygieenisyydestä. Tämä lisää ravintoloiden tarvetta viestiä tuotteidensa vetovoimatekijöistä ja tuoda esiin ruoan sekä palvelun turvallisuutta aiempaa vahvemmin.
Kestävästi tuotettujen suomalaisten raaka-aineiden käyttäminen ja viestiminen niiden alkuperästä sekä taustalla olevasta tarinasta lisäävät houkuttelevuutta ja luottamusta ravintolapalveluita kohtaan. Puhdas ja turvallinen atrialainen liha on merkki ravintolaruoan korkeasta laadusta. Parhaat raaka-aineet ja ammattitaidolla valmistettu ruoka takaavat sen, että asiakkaille voidaan tarjota huolettomia ja nautinnollisia makuelämyksiä.
Alla on listattu Atrian vinkit kestäviin ratkaisuihin:
1. Käytä puhtaita, suomalaisia raaka-aineita
Ruoan suomalainen alkuperä on arvo. Atrialla maukkaan lopputuotteen takana ovat tuotantoketjun joka tasolla toteutettavat vastuulliset toimintatavat aina eläinten hyvästä kohtelusta hiilineutraalin ruokaketjun edistämiseen.
2. Huolehdi jäljitettävyydestä
Atria-merkki on tae siitä, että sian-, naudan-, broilerin- ja kalkkunanliha ovat peräisin suomalaiselta maatilalta. Tilamerkityissä tuotteissa on tieto, miltä perhetilalta liha on peräisin. Tarjoamalla lautasella maailman parasta, suomalaista lihaa, annoksen arvo kasvaa, kokonaiskokemus täydentyy ja kannattavuus paranee. Tavoitteena on läpinäkyvä ruokaketju, jossa kaikkien käytettyjen raaka-aineiden, ainesosien ja pakkausmateriaalien jäljitystiedot voidaan todentaa.
3. Panosta tuoteturvallisuuteen
Atrialla lihan tuottaminen pohjautuu jatkuvaan tuoteturvallisuuden seurantaan, eläintautien ennaltaehkäisyyn ja tuotantoeläinten hyvään ruokintaan, jossa pääpaino on kotimaisessa viljassa ja oman tilan nurmessa. Hyvä eläintautitilanne ja terveet eläimet ovat mahdollistaneet tilajäljitettävien ja antibioottivapaiden tuotteiden kehittämisen. Turvalliset raaka-aineet vaikuttavat ravintolassa valmistetun ruoan laatuun ja makuun.
4. Varmista, että raaka-aineet on tuotettu eettisesti
Atria panostaa kestävään alkutuotantoon toimimalla suunnannäyttäjänä lihantuotannossa. Tuotantoeläinten oikealla ruokinnalla vaikutetaan merkittävästi eläinten hyvinvointiin, alkutuotantoketjun kannattavuuteen ja ympäristövaikutuksiin. Tuotteiden hiilijalanjäljen ja päästöjen pienentämiseksi tehdään aktiivisia toimia. Ammattikeittiöiden käyttöön suunnittelut tuotteet tukevat ravintoloiden hävikinhallintaa, joka on yksi tärkeimmistä ilmastoteoista.
5. Kerro asiakkaallesi raaka-aineiden alkuperästä
Ruoan valmistaminen maukkaaksi annokseksi vaatii tinkimätöntä ammattitaitoa, johon kuuluu olennaisena osana raaka-aineiden hyvä tuntemus. Suomalaista, puhdasta ja eettisesti tuotettua lihaa käyttämällä ravintola-alan ammattilaisilla on mahdollisuus luoda huippuluokan makuelämyksiä asiakkaan lautaselle. Muista kertoa upeista raaka-aineista ja niiden alkuperästä myös asiakkaalle.
Artikkeli on MaRan yhteistyökumppanin Atria Suomi Oy:n tuottama. Lue lisää kestävistä toimintatavoista Atrian sivuilta ja yritysvastuuraportista.
Hei hei hävikki, nyt inspiroi hyvikki
14.10.2024
Lue lisää
Ammattikeittiön arjesta sujuvaa
14.10.2024