Taloustutkimus teki toukokuun viimeisellä viikolla MaRan toimeksiannosta kyselytutkimuksen kuluttajien aikomuksista käyttää ravintolapalveluita kesäkuun alusta lähtien ravintoloiden avattua ovensa.
29 prosenttia haastatelluista arvioi käyttävänsä ravintolapalveluita hyvin todennäköisesti ja 29 prosenttia melko todennäköisesti. Viidennes piti ravintolapalveluiden käyttöä hyvin epätodennäköisenä.
Ravintolapalveluiden käyttöä vieroksuvien määrä vastasi hyvin vuonna 2018 tehdyn MaRan Ravintolaruokailun trenditutkimuksen tuloksia. Trenditutkimuksen mukaan viidennes kuluttajista ei juuri käytä ravintolapalveluita normaaliaikanakaan.
Erityisesti nuorten ja lapsiperheiden keskuudessa kotikokkailulle halutaan vaihtoehtoja ravintolapalveluista. 25–34-vuotiaista kolme neljästä aikoi käyttää ravintolapalveluita vähintään melko todennäköisesti. 35–49-vuotiaista samoin ajatteli 63 prosenttia.
Mainitut ikäryhmät ovat ravintolapalveluiden suurkuluttajia, joten heidän paluunsa ravintoloihin on erittäin tärkeää. Kotitaloudet, joissa on lapsia, olivat muita talouksia hanakammin lähdössä ravintoloihin. Lapsiperheistä ravintolapalveluita aikoi käyttää vähintäänkin melko todennäköisesti 67 prosenttia.
Tänä kesänä kuluttajien kiinnostus ravintolapalveluihin on enemmistön mukaan edellisvuoden kesän tasolla: 52 prosenttia haastatelluista arvioi käyttävänsä ravintolapalveluita ainakin yhtä paljon kuin viime vuonna. Osa kuluttajista arvioi kuitenkin käyvänsä tänä kesänä harvemmin ravintoloissa, sillä noin viidennes aikoi kuluttaa ravintolapalveluita selvästi edellisvuotta vähemmän.